Sıkıcı Bir Facebook Sayfasını Canlandırmak İçin 8 Pazarlama İpucu 

Facebook Sayfanızı daha ileriye taşımak ister misiniz? Sıkıcı bir Sayfayı canlandırmak için bu sekiz ipucunu deneyin. 

Sosyal medya kategorisindeTikTok ve Instagram parlıyor olabilir, ancak Facebook işletmenizin göz ardı edememesi gereken bir diğer önemli sosyal medya platformudur. 

Facebook’un aylık aktif kullanıcı sayısı, 2022’nin üçüncü çeyreği itibarıyla aylık yaklaşık 3 milyar (2,96) aktif kullanıcı ile başlangıcından bu yana artmaya devam ediyor. 

Ayrıca aylık aktif kullanıcı sayısına göre sıralandığında, Ocak 2022 itibarıyla dünya çapında en popüler sosyal ağ olmuştur. 

Hedef kitlenizin önemli bir bölümünün muhtemelen Facebook’u düzenli olarak kullandığını bilmek, sosyal medya pazarlamacılarının işinizi büyütmenize yardımcı olabilecek Facebook pazarlama ipuçlarını takip etmesi çok önemlidir. 

Muhtemelen mevcut ve potansiyel müşterilerle iletişim kurmak, güncel güncellemeleri paylaşmak ve sosyal kanıt oluşturmak için bir Facebook Sayfası oluşturdunuz  

Ancak, Facebook Sayfanız hedef kitlenizin ilgisini çekecek şekilde optimize edildi mi? Mümkün olan her form ve alandan yararlandığınızdan emin olmak için çok zaman harcadınız mı? 

İyi haber şu ki, Facebook Sayfanızı sıfırdan başlatmanın en zorlu kısmı sıfırdan başlamaktır. 

Bunu da zaten yaptığınız için, sayfanızı canlandırmak işin kolay kısmı olacaktır ve biz süreci daha da kolaylaştırmaya yardımcı olmak için buradayız. 

Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal medya platformunu kendi avantajınıza olacak şekilde en üst düzeye çıkardığınızdan emin olmak için okumaya devam edin. 

1. Basit bir Facebook Sayfasından Farklı Olun 

İşletmeniz, Google İşletme Profilinizden (GBP) inceleme sitelerine ve sosyal platformlara kadar birçok yerde bulunabilir. 

Potansiyel müşteriler, sizi bulabilecekleri her yerde işletmeniz hakkında doğru bilgileri bulabilmelidir. Bu, mevcut fiziksel adresinizi, web sitesi bağlantınızı, telefon numaranızı ve daha fazlasını barındırır. 

Aslında tüketicilerin %20’sinin yanlış veya eksik giriş bilgileri olan bir işletmeyi ziyaret etme olasılığı düşüktür. 

Facebook sayfanızdaki tüm bilgilerin güncel olduğundan emin olmak iyi bir başlangıç noktasıdır. 

Ardından, Facebook Sayfanızın rekabette öne çıkmasına yardımcı olacak temel bilgilerin ötesine geçen optimizasyonların yapılması gerekmektedir. 

2. Facebook Sayfalarının Şablonlarından Yararlanın 

Facebook, Sayfanızı geliştirmek ve müşterilerin aradıklarını bulmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış çok sayıda şablon sunar. 

Diğer işletmelerin Facebook Sayfalarını ziyaret ettiğinizde sık göreceğiniz standart bir şablon vardır. 

Ancak kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, restoranlar, hizmetler, perakendeciler ve daha fazlası gibi farklı işletme türlerine hitap eden çeşitli şablonlar da vardır. 

Markanıza en uygun şablonu bulmak için Facebook Sayfanıza girdikten sonra Diğer açılır menüsünü tıklayın ve Sekmeleri Düzenle’yi seçin. 

Şablon bölümünde, Düzenle düğmesine tıklayın. 

Daha sonra kullanılabilir şablonların bir listesini göreceksiniz. İş kategorinizle en alakalı şablonu seçin. 

Örneğin, bir hizmet işletmesiyseniz ve hizmet şablonunu seçerseniz, incelemeler ve tekliflerle birlikte müşterilere sunduğunuz hizmetleri net bir şekilde sergileyebilirsiniz 

3. Çekici Bir Kapak Fotoğrafı Kullanın 

Kalteli bir görsel içerik, dikkat çekme ve akılda kalma gücüne sahiptir. 

Google’a göre,İşletme Profillerine fotoğraf ekleyen işletmeler, eklemeyen işletmelere göre Google Haritalar’da %42 daha fazla yol tarifi isteği alıyor ve web sitelerine %35 daha fazla tıklama alıyor. 

Kapak fotoğrafınız insanların dikkatini çekecek ilk unsurdur. Bu, insanların işletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağı inmeye karar vermesine yardımcı olan bir başarı ya da kırılma noktası olabilir. 

Markanızla uyumlu ve hedef kitlenizin dikkatini çeken bir fotoğraf seçin. 

Renkler, misyon ifadesi ve değerler açısından markanızın tarzını sergileyen gerçek bir fotoğraf veya illüstrasyon kullanın ve stok resimlerden kaçındığınızdan emin olun. 

Stok fotoğraflar, markanızın görsel temsilini sağlayamaz ve dolayısıyla markanızın daha az özgün görünmesine sebep olabilir. 

Kapak resminizi seçerken: 

  • Tam boyutta  16:9 en boy oranıyla sola hizalanır. 
  • En az 400 piksel genişliğinde ve 150 piksel yüksekliğinde olmalıdır. 
  • 851 piksel genişliğinde, 315 piksel yüksekliğinde ve 100 kilobayttan küçük bir sRGB JPG dosyası olarak en hızlı şekilde yüklenir. 

4. Profesyonel Bir Profil Resmi Seçin 

Profil resminiz, kapak fotoğrafınız kadar belirgin olmasa da, Facebook Sayfanızın üst kısmında belirgin bir şekilde görünür. 

Bu fotoğraf, birisi onu her gördüğünde markanızı etkili bir şekilde temsil etmelidir. 

Müşteriler logoya zaten aşina olabileceğinden ve işletmenizle ilişkilendirebileceğinden, çoğu işletme için şirket logonuzu profil resmi olarak kullanmak yaygın bir uygulamadır. 

Birisinin Facebook Sayfanızı gördüğünde hangi markayla etkileşime geçtiğini anlaması kolay olmalıdır. 

Profil resminiz bilgisayarlarda Facebook Sayfanızda 176×176 piksel, akıllı telefonlarda 196×196 piksel ve çoğu özellikli telefonda 36×36 piksel olarak görüntülenir. 

Yukarıda belirtilen boyutlandırma yönergelerini izleyerek ve yüksek çözünürlüklü bir resim kullanarak profil resminizin net olduğundan emin olun. 

5. Hedef Kitlenizi Yansıyan İçerikler Oluşturun 

Facebook Sayfanız, hedef kitleniz için tek bir adres olmalıdır. 

İşletmeniz hakkında daha fazla bilgi edinmek, sadık müşterilerden gelen yorumları okumak ve ilgili içeriği yaratmak için harika bir fırsattır. 

Bu nedenle daha geniş kitlenizde yankı uyandıracak kaliteli içerikler oluşturun. 

Ayrıca, paylaşacak etkili müşteri referanslarınız olduğunda video gönderileri veya yeni bir ürün piyasaya sürerken yüksek kaliteli fotoğraflar gibi farklı gönderi türlerinin bir karışımını da dahil etmek isteyebilirsiniz. 

Paylaşmayı seçtiğiniz içerik türü ne olursa olsun, okuyucularınız için yeterince alakalı ve etkili olduğundan emin olun. Örneğin kitlenizin çoğunu Z Kuşağı oluşturuyorsa uzun yazılar yerine video içeriği sizin için en iyi seçim olabilir. 

İçerik oluştururken kendinize sorun: Bu gönderi markaya değer katacak mı yoksasadece bir kotaya mı ulaşmaya çalışıyorum? Cevabınız ikincisi ise, Facebook içerik pazarlama stratejinizi bir gözden geçirmeniz gerekebilir. 

Gönderi zamanlamanızı da düşünün. 

Geçmişte, insanlar uygulamayı genellikle okula veya işe giderken kullandıklarından, sabah ortası gönderileri en fazla etkileşimi sağlıyordu. Ancak, sabahın erken saatlerinde yapılan paylaşımlar artık liderliği ele geçirdi. 

Gönderim zamanlaması da sektöre göre değişir, bu nedenle müşteri kitlenize ulaşmak için en iyi zamanı bulun. 

6. Facebook Sayfanızı Takip Etmek İçin Teşvik Yaratın 

Fırsatlar ve indirimler, tüketicilerin bir ürünü satın almasında önemli bir rol oynamaktadır. 

Amerikalıların yaklaşık dörtte üçü ( %74 ), çevrimiçi olarak nereden ve ne satın alacaklarına karar verirken tekliflerin en önemli bir faktör olduğunu söylüyorlar. Teşvikler o kadar önemli ki Amerikalıların %48’i teklif sunmayan markalardan kaçındıklarını söyledi. 

Facebook Sayfanız, işletmenizin teklifleri ücretsiz olarak tanıtmasını sağlar. 

Bu teklifler şunlar olabilir: 

  • İndirim kuponu 
  • Ücretsiz ürün veya hizmet. 
  • Ücretsiz kargo. 
  • Seçtiğiniz özel bir teklif. 

Facebook takipçileriniz için harika bir teklif oluşturun. Bu, onları sizi takip etmeye ve gönderilerinizle etkileşime geçmeye teşvik edecektir. 

Bu teklifler değişebilir ve çeşitlenebilir. Kitlenizi sayfanızı takipte kalmaya teşvik etmek için tekliflerinizi güncel tutmanızı ve periyodik olarak değiştirmenizi öneririz. 

 
Müşteri Geri Bildirimlerine Yanıt Verin 

En temel Facebook pazarlama ipuçlarından biri de mümkün olduğunca tüm müşteri geri bildirimlerine yanıt vermektir. 

Buna, müşterilerin Facebook Messenger aracılığıyla, Facebook sayfanıza bir yorum bıraktıklarında veya Facebook Hikayelerinize yanıt verdiklerinde bıraktıkları tüm mesajlar dahildir. 

Müşteri olumsuz geri bildirim bırakmış olsa da, yanıtlarınızla proaktif olmak markanızın müşterilerini önemsediğini gösterir. 

Yanıt süreniz de çok önemlidir. 

ReviewTrackers’a göre, müşterilerin %53’ü işletmelerin olumsuz yorumlara yanıt vermesini bir hafta beklerken, 3’te 1’i 3 gün veya daha kısa sürede yanıt bekliyor. 

Yanıtları öncelik sırasına koymak için bir itibar yönetimi stratejiniz ve sağlam bir ekibiniz olduğundan emin olun. Yanıtları gözden geçirme söz konusu olduğunda ekibinizle birlikte belirli standart ve müşteri beklentisi belirleyin. 

Yanıt şablonları oluşturmak, birden çok platformda müşteri incelemelerine hızlı ve verimli bir şekilde yanıt vermenin iyi bir yoludur. 

7. Sayfanızın Açıklamasındaki Her Karakteri Kullanın 

Facebook sayfanızın sayfasında işletmenizi tanımlamanız için size 255 karakterlik bir alan mevcuttur. 

Ne yaptığınızı, ne sattığınızı ve neden önemli olduğunu paylaşmak için mümkün olan tüm karakterleri kullanın. Açıklamanızı hazırlarken işinizle alakalı orijinal bir içerik oluşturmaya çalışın. 

Ayrıca aşağıdakiler için eksiksiz bilgi eklemelisiniz: 

  • İş iletişim bilgileriniz (telefon numarası, adres ve e-posta). 
  • İş kategorileri. 
  • İnternet sitesi. 
  • Sosyal medya hesapları. 
  • Çalışma saatleri. 
  • Fiyat aralığı. 

8. Bir CTA Ekleyin 

Müşterilerinizin seçtiğiniz harekete geçirme mesajı (CTA) ile hızlı bir şekilde sizle etkileşim kurmasını sağlayın. 

Bu düğmeler facebook’ta kapak resminizin altında ve profil resminizin sağında görünür. Aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli CTA seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz: 

  • Takip et. 
  • Hediye kartını görüntüleyin. 
  • Sipariş ver. 
  • Şimdi ayırtın. 
  • Şimdi ara. 
  • Bize Ulaşın. 
  • Mesaj gönder. 
  • E-posta gönder. 
  • Daha fazla bilgi edin. 

Örneğin, bir restoran markası Sipariş Ver adlı bir CTA ekleyebilir. Bu, tüketicinin satın alma sürecindeki aksaklıkları ortadan kaldırarak web sitenize veya üçüncü taraf bir yemek dağıtım uygulamasına gitmek yerine doğrudan Facebook sayfanızdan sipariş vermelerini sağlar. 

Seçtiğiniz CTA’nın ölçülebilir sonuçlar sağlayıp sağlamadığını görmek için etkileşimine bakın. Etkileşim istediğiniz gibi değilse,kitlenizin alternatif mesajlarla daha iyi etkileşim kurup kurmadığını görmek için farklı bir CTA ekleyin. 

Etkileşim ölçümlerinizi bulmak için menüdeki Analizler düğmesine tıklayın. 

Facebook Insights, beğeniler, hikaye erişimi, sayfadaki eylemlerı, farklı içerik türlerinin performansı vs. Hakkında bize zengin bilgiler sunar. 

Sonuç  

Gördüğünüz gibi, Facebook Sayfanızı güncellemek ve optimize etmek çok da zor değil. 

Sosyal medya pazarlama stratejilerine sürekli ayak uydurmayı ve kullanabileceğiniz araçlardan ve özelliklerden mümkün olduğunca faydalanmayı öğrenin. 

Facebook’un yenilenen düzenine ayak uydurmak için her üç ayda bir hızlı bir denetim gerçekleştirerek sizin için neyin yeni ve uygun olup olmadığına bakın. 

Bu, işletmenizin Facebook’un tüm özelliklerinden tam olarak yararlanmasını ve rekabette diğerlerinden bir adım önde olmasını sağlar.